Собственикът на Челси Роман Абрамович ще подкрепи новия наставник Авраам Грант, като му предостави възможността да привлече на „Стамфорд Бридж” някои от най-талантливите състезатели в света, като първи в този списък, принципно попада звездата на Барселона Роналдиньо.

Това ще се случи обаче, ако Грант се съгласи да работи с Гуус Хидинк, който в момента е национален селекционер на Русия. Холандецът разкри, че е водил подробни разговори с руския милиардер една седмица преди босът да скъса окончателно с Жозе Моуриньо.

Абрамович заяви, че иска да упражнява повече контрол върху „сините” след напускането на португалския специалист, като събере близък до него състав от съветници, начело с Грант, Франк Арнесен, който води младежката школа на „Стамфорд Бридж” и Пиет Де Висер, който е личен консултант на руския олигарх по футболните въпроси.

Според близките на бившия наставник на Челси, именно този „кръг на доверието” е направил атмосферата в отбора непоносима за Моуриньо.

Грант, който е на върха на пирамидата, ще има възможността да привлече нови членове в треньорския си екип. Тони Адамс от Портсмут е един от потенциалните асистенти на Авраам, след като двамата работиха заедно на „Фратън Парк” миналата година.

Източници около милиардера информират, че той е готов да хвърли големи пари в помощ на новия специалист, за разлика от намеренията си в последните шест месеца от управлението на Жозе.

Хидинк се приближи с още една крачка към треньорския щаб на „Стамфорд Бридж”, но това ще се случи, ако Абрамович успее да се справи със завързаните политически преговори около ситуацията в Русия, където Роман помага за заплащането на холандеца да води националния отбор.

„Направихме добра среща в Лондон. Не искам да разкривам подробности. Той има много ясно виждане за развитието на футбола в този клуб”, каза Хидинк, който се видя с босът на сините, по време на престоя си в Англия за квалификацията за Европейското първенство през 2008г.

„Ситуацията в Челси е нещо, за което не искам да говоря сега. Трябва да се концентрирам върху работата си за руския национален отбор. Ние сме длъжни да се класираме напред, сигурен съм, че Роман също счита това за много важно”, сподели още Хидинк, който няма да може да помогне на тима от „Стамфорд Бридж” най-малко до ноември месец, когато приключва борбата за Евро 2008.