Италианският вестник La Repubblica трябва да публикува опровержение на клеветнически материал, уронващ репутацията на собственика на Челси Роман Абрамович.

Руският милиардер спечели дело срещу изданието, което сега трябва да му изплати парична компенсация заради нанесени морални щети. Според източници от страна на Абрамович, той ще дари средствата за благотворителност.

Искът бе подаден срещу Editoriale Gruppo SpA, издаващ вестник La Repubblica. На 3 май 2009 година изданието пусна статия със заглавие „Черна година за Абрамович: загуби яхтата си на покер”.

В материала имало невярна информация, нанесла вреди на репутацията на руския милиардер. В статията се твърдяло, че руснакът има сериозни проблеми с хазарта, което влошило отношенията му дори с Дария Жукова. Заради непокрити дългове от покер Абрамович трябвало да продаде яхтата си на стойност половин милион евро.

В съда представителите на La Repubblica признали, че за тази информация не са имали никакви основания и не е трябвало изобщо да я публикуват. От пресслужбата на Роман Абрамович отказаха да уточнят каква е сумата на компенсацията, която ще получи собственикът на Челси.