Собственикът на Челси Роман Абрамович ще даде на Карло Анчелоти 100 милиона паунда за възраждането на отбора, като това ще включва и оферта за привличането на Фернандо Торес от Ливърпул. Руският милиардер се срещна вчера с мениджъра на тима, за да обсъдят трансферната политика и закупуването на нови футболисти.

Това бе втората им среща в рамките на 24 часа, като двамата са разговаряли и след поражението от Интер във вторник. Тогава Абрамович е обявил на Анчелоти, че няма за какво да се притеснява за треньорското си място.

Италианският специалист има списък с играчи, които иска да вземе, като сред тях са Торес, Серхио Агуеро, Майкон, Бастиан Швайнщайгер, както и още един вратар. Освен това, изглежда ще има чистка, както в отбора, така и структурите на академията.

„Карло се ползва с пълната подкрепа на Роман и това означава, че ще през лятото ще бъдат изхарчени пари, каквито не сме виждали от времето на Моуриньо”, сподели високопоставен източник в Челси.

„Роман смята Карло е най-подходящият човек и ще му даде точно това, което той желае, за да възстанови отбора. Този тим е доста остарял и се нуждае от свежа кръв”, добави източникът.

Най-вероятно Джо Коул ще напусне тима, а Никола Анелка ще бъде продаден, ако не се съгласи договорът му да бъде продължен с още една година. Съдбата им може да последват Иларио, Пауло Ферейра и Жулиано Белети.

Очаква се Карло Анчелоти да вземе в състава си две големи звезди, но също така да си набележи и млади развиващи се таланти.