Бившият старши треньор на ЦСКА Москва Леонид Слуцки ще поеме английския Хъл Сити, пише "Мирър".

Слуцки бе начело на ЦСКА от 2009 година до декември 2016 година. За този период отборът стана три пъти шампион на Русия и двукратен носител на Купата и Суперкупата на Русия. От края на 2015-а до лятото на 2016 година Слуцки води отбора на Русия, като под негово ръководство Сборная се класира за финалите на Евро 2016.

Абрамович търси отбор на Слуцки в Англия

След раздялата с ЦСКА Слуцки замина на стаж в Англия, където изяви желанието си да работи в английски клуб. През миналия сезон Хъл Сити зае 18-о място във Висшата лига и изпадна от елита, като през следващия сезон ще се състезава в Чемпиъншип.

Преди известно време самият Слуцки заяви, че неговият добър приятел собственикът на Челси Роман Абрамович му помага в търсенето на отбор в Англия. Специалистът бе получил пълен доступ до тренировъчната база на Челси, където наблюдаваше заниманията на клуба.

„Абрамович е мой приятел и ми помага да постигна мечтата си. Това е предизвикателство и за самия него“, коментира Слутски. „Той е като мой личен агент, най-добрият агент в света“, призна бившият селекционер на Русия.