Президентът на Челси Роман Абрамович изглежда отново ще развърже кесията през зимния трансферен прозорец, за да успее да постигне целите си със „сините” от Лондон. Според „Сън” руснакът е готов да се раздели с 55 милиона паунда, за да подсили отбора си. На първо място сред желаните от него футболисти са оценения на 40 милиона Серхио Агуеро и халфът на Монако Йерко Леко.

Все пак, милиардерът не смята да дава „пари на вятъра”, въпреки че Челси е заплашен от забрана за трансфери до 2011-а. Абрамович вече е задраскал от трансферния списък Луис Суарес от Аякс, световният шампион Даниеле Де Роси от Рома и младата звезда на Евертън Джак Родуел.

Източник, близък до клуба, разкрива: „Абрамович премахна много възможности за Нова година. Атлетико все още иска нереални пари. Ако те не се осъзнаят, Роман ще се насочи към Суарес и ще се опита да сключи сделка с Аякс”.

„Не става дума само за нападатели. Йерко (Леко) е този, който те очакват да вземат за дефанзивен халф, въпреки че Де Роси и Родуел също се наблюдават. Би трябвало да бъде напрегнат период, защото желанието е на лице, парите са на лице и възможностите са на лице”, обяснява източникът.

Старши треньорът на Челси Карло Анчелоти ще има сериозни проблеми през януари, тъй като ще трябва да се лиши от услугите на голмайстора си Дидие Дрогба, колегата му в Атака Саломон Калу и халфът Джон Оби Микел, които ще участват в турнира за Купата на Африканските нации. Освен това Майкъл Есиен е трайно контузен.