Повече от 75 000 шотландци, пристигнали в Манчестър и неуспели да се сдобият с билети за финала за Купата на УЕФА между техния Рейнджърс и руския Зенит, гледаха двубоя на огромни екрани по площадите на града и разбира се бяха окупирали всички пъбове.

Недоволни от загубата на любимците си с 0:2, част от феновете започнаха да беснеят по улиците на града, в резултат на което, няколко шотландски запалянковци бяха арестувани по различни обвинения.

Над 100 000 привърженици на тима от Глазгоу пристигнаха в намиращия се на няколко часа Манчестър за мача, но само около една четвърт успяха да се снабдят с билети за двубоя, а останалите бяха разделени в две зони в центъра на Манчестър, където изгледаха срещата на специално монтирани видеостени.

Разочаровани от загубата няколко пияни запалянковци започнаха да хвърлят предмети по екраните и атакуваха охраняващи в района полицаи. Служителите на реда използваха палки, за да усмирят феновете, които повредиха един от големите телевизионни екрани, но пострадали няма.

Осем души са арестувани преди мача по различни обвинения като нарушаване на обществения ред, кражба, притежание на оръжие и наркотици.

След срещата пък няколко руснаци са задържани, след като нахлуха на терена на стадион Сити ъф Манчестър, за да поздравят играчите на Зенит за най-големия успех в историята на клуба.