Сръбският нападател Александър Митрович е най-новото попълнение на Нюкасъл Юнайтед. Бившият футболист на Андерлехт и Партизан Белград идва на „Сейнт Джеймсис Парк” за сумата от 12 милиона паунда и очакванията към него са големи.

Представяме Ви 5 любопитни факти за Митрович:

1. Андерлехт чупи трансферния си рекорд за него

През лятото на 2013 година Александър Митрович преминава в белгийския Андерлехт от Партизан Белград за сумата от 5 милиона евро, което се оказва и най-голямата покупка в историята на клуба.

2. Помага на Сърбия да спечели Европейското за юноши

През 2013 година Сърбия печели Европейското първенство за юноши под 19 годишна възраст. Един от основните играчи на западната ни съседка е именно Александър Митрович, който има ключова роля за триумфа на сърбите. Избран е за играч на турнира, включен е също и в идеалния отбор на първенството, редом до Ектор Бейерин.

3. Има вече 13 мача за Сърбия

Александър Митрович е само на 20 години, но вече има записани 13 двубоя за „белите орли”. Дебютът му е срещу Белгия, под ръководството на Синиша Михайлович, в мач от квалификациите за Мондиала през 2014 година. Първият му гол не закъснява и идва срещу  Хърватска, също в квалификационен мач за Световното през 2014 година.

4. Избран е за един от най-големите таланти за 2013 година

През 2013 година Александър Митрович е избран от Уефа за един от най-големите таланти във футбола. По това време той е футболист на Партизан Белград. Кариерата му се развива във възходяща линия, особено след трансфера му в Андерлехт. В Белгия, Митрович отбелязва 36 попадения, в 69 двубоя.

5. Играе срещу Лудогорец в ШЛ

Александър Митрович е добре познат на българските фенове. През 2013 година нападателят взима участие срещу Лудогорец,  в мач-реванш от третия предварителен кръг за влизане в групите на Шампионската лига. Отчита се с няколко пропуска, но си личи огромното му желанието за победа.