Рекордните 200 000 паунда на седмица ще получава бразилската звезда Роналдиньо, ако приеме офертата на Манчестър Сити и през лятото премине на „Ийстландс”, съобщават медиите на Острова.

Вероятността бразилецът да стане съотборник на българските национали Валери Божинов и Марин Петров е твърде голяма, след като стана ясно, че в следващите дни хора от ръководството на „гражданите” ще летят до Бразилия, за да проведат преговори с футболиста.

Собственикът на тима Таксин Шинаватра продължава с реформите в клуба, след като уволни досегашния наставник Свен Йоран Ериксон. Очаква се в следващите 48 часа на мястото на шведа да бъде назначен Марк Хюз. Ръководството на Блекбърн, където в момента работи Хюз, вече разреши на специалиста да преговаря с представителите на Сити.

В плановете за лятната селекция на „гражданите” попада още един бразилец – Жо, който според запознати ще струва на Шинаватра около 20 млн. паунда. Освен бразилския тандем се очакват най-малко още две нови попълнения за новия сезон.