Умопомрачителните 100 млн. паунда ще има на разположение мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз за нови попълнения през зимния трансферен прозорец, който отваря през януари.

Наставникът на Валери Божинов и Мартин Петров вече набеляза целите си, като сред тях попадат имена като Кака, Буфон и Фернандо Торес.

Хюз ще лети за Абу Даби през следващия месец, за да обсъди трансферната политика със собствениците на клуба, но специалистът вече е бил уверен, че ще получи не по-малко от 100 млн. паунда за нови покупки.

Бразилецът Кака, който бе желан от Челси през лятото, сериозно обмисля вариант да напусне Милан и да премине в клуб от Англия и това може да се окаже добър знак за „гражданите”. Според информациите на вестник News of the World, Хюз ще отправи оферта на стойност 50 млн. паунда за бразилския плеймейкър.

Отборът на Манчестър Сити също има остра нужда от класно попълнение на вратата, където в момента се разчита на малдока Джо Харт. Именно Буфон е сред фаворитите за номер 1 на гражданите през пролетта.

В последните няколко дни пък се заговори, че от Сити са готови да предложат двойна заплата на нападателя Фернандо Торес в сравнение с тази, която получава в момента в Ливърпул.