Шампионът в категория перо на UFC Александър Волкановски за пореден път показа, че е е един от най-добрите бойци на планената и защити титлата си в UFC 276. Той надви за трети път легендата Макс Холоуей. Това бе 12-а поредна победа за Волкановски в клетката, което е втората най-дълга действаща серия в UFC. Само Камару Устман е с по-дълга – 15.

И в петте рунда австралиецът бе изключителен и буквално смаза съперника си. Единствено във втория рунд Холоуей имаше предимство. Въпреки това без никакво съмнение с единодушно съдийско решение спечели битката и запази колана. И тримата рефери отсъдиха 50:45 в полза на Волкановски.

Австралиецът вкара 105 значими удара в съперника, докато Холоуей успя да направи само 77 сериозни попадения. Така шампионът вече има 23 поредни победи в кариерата си.

Следващият съперник на Волкановски най-вероятно ще бъде победителят от срещата Брайън Ортега – Пиер Родригес. Възможно е и Джо Шемет да е следващият претендент. Все още опция е Волкановски да се качи в лека категория и там да опита да спечели титлата.

Волкановски победи за първи път Холоуей през 2019 с много убедително представяне. В реванша ирландецът имаше повече успех и може би спечели първите два рунда, като дори повали Волновски рано в боя. Мнозина все още вярват, че Холоуей дори е заслужавал победата.