Биаджо Али Уолш, 24-годишният внук на един от най-великите боксьори в историята, Мохамед Али, напредна в аматьорската си кариера в ММА до четири победи и 1 загуба в петък вечерта. В Атланта Али Уолш успя лесно да победи американеца Травъл Милър в първия рунд с брутален нокаут.

1:39 преди края на първи рун, Али Уолш успя да просне противника на земята с вълна от удари. Той свърши работата, като изпълни комбинация, включително силно ляво кроше, което изпрати Милър на земята, преди реферът да се намеси, за да спре боя.

След като загуби първата си аматьорска ММА битка, Али Уолш спечели последните си четири последователни битки. Али Уолш - който беше регистриран за двубоя в петък, победи в дебюта си с PFL, второстепенна верига за смесени бойни изкуства.

Докато битките са в кръвта на семейството, Биаджо решава да поеме по различен път от дядо си и брат си Нико, който също е боксьор.

„Просто бях по-привлечен от ММА“, каза Биаджо пред The Sporting News. „Всъщност никога не съм мислил за бокс. Очевидно съм израснал в боксово семейство, гледайки спорта. Но станах фен на MMA и UFC, когато бях първокурсник в гимназията. Това привлече повече погледа ми. Наистина се влюбих в идеята, че множество бойни изкуства играят роля в битката. Че не е нужно просто да удряте някого, но можете да ритнете някого в крака, да го ритнете в главата, да използвате въртящи се лакти, да сваляте хора и да се борите. Можете да правите множество неща, да имате оръжия и опции за тези оръжия.“

Преди бойната си кариера Али Уолш играе колежански футбол в Кал Беркъли в продължение на две години, преди в крайна сметка да се прехвърли в UNLV. Въпреки че проправя различен път в света на бойните спортове, Биаджо ясно вижда починалия си дядо като човек, на когото да подражава.

„Той е вдъхновение за милиони хора по света, включително и за мен“, каза той пред CNN тази седмица. „Не мисля, че често получаваш икона като роднина... той е супергерой за мен откакто бях малко дете.“