Нико Али Уолш продължава да трупа победи професионалния бокс и те вече наброяват осем, след като победи Едуардо Аяла с единодушно съдийско решение. Мачът беше част от картата на Емануел Наварете срещу Лиъм Уилсън в Аризона, САЩ.

21-годишният Али Уолш е син на Рашеда Али, второто най-голямо от деветте деца на боксовата легенда Мохамед Али.

Той влезе в битката в петък вечер с непобеден рекорд 7-0. Аяла, който имаше домакинската публика зад гърба си, започна по-добре от двамата бойци в първия рунд с ефективни десни ъперкъти. Въпреки това Нико Уолш набра скорост в следващия кръг и прати Аяла на пода с дясната си ръка.

Уолш успя да остане дисциплиниран през цялото време и намери успех на няколко пъти с дясната си ръка, съчетана с леви крошета. След шест рунда съдиите Денис О'Конъл (60-53), Естер Лопес (59-55) и Тим Чийтъм (59-55) го наградиха с победа.  

Преди двубоя Уолш отдаде почит на дядо си Мохамед Али, твърдейки, че кариерата му в бокса е вдъхновена от него от много ранна възраст. 

„Ако не беше той, нямаше да се боксирам. Просто бях около него, когато бях малко дете. Бях на три години, удряйки чантите, а той беше във фитнеса, удряйки тежки чанти, аз просто бях около него и след това се влюбих в него. Дисциплината ми ме задържа в спорта", каза той пред AZ Central.