Бившият претендент за титлата в тежка категория Дерик Люис ще се бие срещу Благой Иванов - Багата в битка от главната карта на събитието UFC 244, което ще се проведе на 2-ри ноември в Ню Йорк. Двубоят е от голямо значение и за двамата, но повече за Иванов, който при победа ще пнаправи пробив в топ 5 при тежките.

"Черният звяр" сподели, че ще търси нокаут в първия рунд, но ако не го постигне, то тогава ще чака последните секудни, за да повтори това, което причини на Александър Волков.

Люис е готов за битка и се присмя на белега, който Багата има от операцията, споделяйки, че планът му е да удря Багата точно там. 

“Започнах да приемам нещата сериозно, съответно тренирам по-сериозно. Преди вярвах, че мога да нокаутирам всеки и няма смисъл да тренирам усилено. Сега обаче съм по-сериозен и тренирам по 3 пъти на ден, вместо по 30 минути на ден.  Да, сега съм малко по-слаб. Появи се информация, че съм веган, но това са глупости. Не съм никакъв веган."

"Ще удрям Благой Иванов в неговата дупка на гърдите. Готов съм да се бия всички 3 рунда, но ще търся нокаут в първия. Ако не го постигна в първия рунд, то тогава ще чакам в последните секунди на битката. Ще си пазя въздуха в срещата", заяви Люис.