Сериозен скандал се заформи между боеца Нейт Диас и UFC. Звездата от ММА има действащ договор с организацията за още един мач и обяви, че не иска да продължава контракта. Боецът от САЩ обяви, че най-елитната ММА верига в света го държи заложник.

„Целта ми е да прекратя договора си, а те се опитват да ме забавят и да ме държат“ обяви Диас пред MMA Hour. „Направих каквото мога. Никога не съм искал толкова много битки през живота си. Когато се опитвам да ги направя, те не ми дават да си изпълня договора“.

Според Диас UFC са му предлагали повече пари с всяка оферта за нов договор, но той не се интересува от парите и вече просто иска да напусне организацията.

„За последните шест, седем месеца, когато поискам двубой, те ми предлагат повече пари. В този етап от кариерата ми не искам повече пари. Искам да се отделя. Всички, с които искам да се бия, са използвани. „Лека“ и „полусредна“ са „рециклирани“ категории. Всички там са „рециклирани“. Мисля, че към момента няма стойностни опоненти за мен, затова искам да се отделя от всичко това. Когато времето е правилно и има нова група от бойци, които правят нещо добро, тогава ще се завърна. Не мисля, че имам какво повече да правя в UFC. Готов съм да продължа“, допълва боецът.

По-малкият от братята Диас има само три победи в последните седем срещи. В последната си битка през юни 2021 г. загуби със съдийско решение след пет рунда срещу претендента в полусредна категория Леон Едуардс.