Само два дни след като Шон Стрикланд смая света на смесените бойни изкуства, като спечели шампионската титла в средна категория, американската звезда разкри, че вече е счупил колана – и го е поправил с тиксо. Неговата победа в неделя над Израел Адесаня беше обявена за една от най-големите изненади в историята на UFC, като и тримата съдии оцениха двубоя с 49-46, като американецът спечели с единодушно съдийско решение.

След като свали Израел Адесаня в първия рунд, Стрикланд оцеля при своеобразно завръщане във втория, след което взе оставащите рундове с брилянтно усилие, при което непрекъснато нападаше съперника си и да постигна големи удари.

Новият световен шампион беше превъзбуден от емоции в октагона след обявяването на решението и каза на публиката: „Сънувам ли по дяволите? Ще се събудя ли? Някой да ме удари!“

Само дни след историческата среща, Стрикланд публикува клип в социалните медии, показващ повредата на колана в средна категория. „Момчета, вече си скъсах колана“, признава той в клипа в Instagram, показващ златна пластина, която частично се е отделила от кожата. „Но имам решение“, добави той. След това Стрикланд посяга към малко тиксо и го залепва върху невероятния трофей, оценен на приблизително 500 000 долара. „Като чисто нов“, усмихва се след това Стрикланд. Той озаглави поста: „Само аз ли мисля така, или този колан стана много по-добър?“

Феновете на битките имаха натоварен ден с видео клипа, като мнозина не бяха изненадани, че коланът вече беше скъсан. „Стрикланд е типът човек, който скъсва шампионския си колан, като го използва като истински колан“, пошегува се един потребител на Instagram.

„Ето защо не можем да имаме хубави неща, Шон“, каза друг. „Вече обичам този човек като шампион“, каза трети. Други фенове бързо посочиха всички огнестрелни оръжия, които новият шампион украсява по стените си. „Декорът на стените му е точно това, което бихте очаквали“, каза един. „Готви се за апокалипсис“, отговори друг.

Стрикланд, дори не трябваше да се бие с Адесаня в неделя. UFC първоначално гледаше на шампионска битка между Адесаня и Дариус де Плесис, но южноафриканецът трябваше да се оттегли поради контузия. „Скъсах си задника от работа. Давам толкова много мозъчни клетки на боговете на ММА“, каза Стрикланд след двубоя.

„Мислех, че ще си тръгна малко окървавен, малко разбит. Малко съм шокиран, че не се случи. Това е първият път, когато нямам думи. Вие, момчета, по дяволите, обичам ви момчета. Целият ви живот, как живеете живота си, има по-голямо значение от всяка шибана титла. Живея по-добре за вас, момчета, чрез вас. Благодаря ви!“