Основното събитие на UFC 303 в Лас Вегас (САЩ) беше реваншът между настоящия шампион на промоцията в полутежка категория бразилеца Алекс Перейра (11-2) и бившия носител на титлата Иржи Прохазка (30-5-1) от Чехия. Припомняме, че двамата се биеха за вакантната титла през ноември миналата година и Перейра надигра Прохазка във 2-рия рунд.

Този път рундът и победителят бяха сходни, но това се случи малко по-бързо - пак победа за Перейра във втори рунд. Съперниците започнаха с удари от дистанция, при това доста предпазливо. И двамата редуваха удари с крака и ръце, но Перейра го правеше по-силно. В последните секунди бразилецът нанесе ляв страничен удар в главата и Прохазкабеше повален в нокдаун. След това прозвуча гонгът.

Още в началото на втория сегмент всичко свърши - ляв хай-кик в главата повали Иржи на пода. Съдията не се осмели да прекрати боя веднага, въпреки че чехът вече беше беззащитен. Още няколко удара от страна на Перейра и това е всичко.

Това беше втора защита за бразилеца - през април на UFC 300 той унищожи друг бивш американски шампион Джамал Хил в началната схватка. Прохазка пък реагира след загубата си от Перейра на същото UFC 300, като спря Александър Ракич във втория рунд.