Израел Адесаня се размина само с глоба за шофиране в нетрезво състояние. Бившият двукратен световен шампион в средна категория на UFC бе уловен да кара пил през август миналата година, а делото срещу него мина онзи ден.

Боецът бе освободен от съдебно преследване, след като адвокатът му обясни на съдията в Оукланд, че подобно криминално досие може сериозно да попречи на все още процъфтяващата му кариера.

Адесаня беше спрян на контролно-пропускателен пункт на улица Уелсли в центъра на Оукланд в събота, 19 август, малко преди полунощ. Той казал на полицията, че е изпил два коктейла по време на вечеря.

Съдебните документи показват, че той е шофирал с 87 милиграма алкохол на 100 милилитра кръв. Законната граница е 50 милиграма, което се наказва като нарушение, а показанията над 80 милиграма са основание за повдигане на наказателно обвинение.

За обвинението, за което Адесаня веднага се призна за виновен, можеше да бъде осъден на до три месеца затвор и глоба до 4500 долара. Адесаня обяви, че осъзнава грешката си и се извини на обществото.

Съдия Питър Уинтър нареди на Адесаня да плати 1500 долара като наказание на благотворителна организация. Той също постанови да не шофира в продължение на шест месеца и да се запише в програма за шофиране без алкохол, когато графикът му позволява това, но преди края на годината.

През септември миналата година Адесаня загуби титлата си от Шон Стрикланд, който го победи със съдийско решение. Тогава Адесаня обяви, че ще си вземе дълга почивка от битките.