На 17-ти ноември (петък) в София ще се проведе историческото първо състезание на най-голямата световна организация по бокс с голи ръце BKFC. Домакин ще бъде „Арена София“ и цялата галавечер ще бъде излъчена на живо по DIEMA SPORT 2. На голямото събитие може да очакваме адреналин, емоция и истинско зрелище, защото участници от 11 държави ще се изправят в двубой един срещу друг.

Един от участниците - Калоян Колев, даде специално интервю за Gong.bg дни преди сблъсъка му срещу Амер Абдулнаби в битка от категория до 93 килограма. MMA шампионът на няколко различни вериги ще се предизвика в нов за него формат, като излиза в битка без ръкавици срещу своя ливански опонент.

BKFC

„Здравейте! Подготовката ми вече почти приключи, сега остава само килограмите да сваля. Всичко беше по план, мисля, че съм готов. Така не съм се чувствал подготвен, за радост без контузии. Чакаме да стане петък, за да видим какво сме се подготвили“.

„Видях, че почнаха кастинги да се организират в България. Не съм ходил на кастинг, получих предложението от организатора. Трябваше ми един да помисля и се съгласих. Казах си „Защо не, защо да не опитам?“.

„Семейството ми винаги се притеснява като се бия. Мислех, че с времето ще свикнат, но всеки път е едно и също – неспане, притесняват се, мислят ме. Нормално е“.

Грабни ваучер за голямото събитие в Grabo.bg

„Ще бъде доста по-различно, защото всички знаят, че аз съм по-добър в борбата и малко очакват да ме видят само в стойка. Мисля, че ще ги изненадам с това какво мога, защото като знам, че е само в стойка, няма да прилагам борба и ще се отпусна да се бия в стойка“, каза Колев, който коментира и своя съперник Амер Абдулнаби:

„Щом се е съгласил на този правилник, значи е смело момче. Видях, че е тренирал в Пакистан, има ММА мачове, има кикбокс мачове. Не съм гледал много, защото нямаше много клипове за него в интернет, но това е смела постъпка да се съгласи да се бие с мен“.

„Не мога да кажа кой ще предложи най-голямо зрелище. Там един удар е решаващ. Можеш да водиш рунд по рунд и един удар да те нацели и да загубиш. Много ще е интересно и зрелищно, така че заповядайте да видите“.

„Не, на тренировки не съм тренирал без ръкавици. Има само специални калявания за ръцете да не се счупят, но без ръкавици е много опасно на тренировки“.

„То не е точно бокс този стил, защото при него има много удари, дистанцията е различна. Тук, според мен, повече преобладава MMA стила в стойка, защото е по-голяма дистанцията, по-малки са ударите. Клинчът е съвсем различен, защото има хващане и оттам да се удря, докато при бокса го няма. Но, мисля че с времето и доста боксьори ще се пробват и в това“.

„Мисля, че ние се развиваме постепенно в бойните спортове. Още сме доста назад от Америка и Русия, там навлезе още преди доста години. Доста добре говори за България и за организаторите, защото това е една голяма стъпка за българския спорт“.

„Да заповядат на 17 ноември, защото ги очаква едно голямо зрелище. Не се знае кой ще е победителят, така че не мигайте много. Пожелавам си за мен да съм здрав и дай Боже да спечеля“, сподели Калоян Колев.