Хабиб Нурмагомедов разкри, че никога не е обмислял да се завърне в ММА. Непобеденият шампион обяви оттеглянето си в края на октомври 2020 година. Той го направи, след като защити титлата си с победа над Джъстин Гейджи в Абу Даби.

„The Eagle“ записа рекорд 29-0 в клетката и през последните месеци беше номер 1 в ранглистите на UFC. Дейна Уайт до последно отказваше да го пусне, но преди няколко дни се отказа. От UFC решиха да приемат оттеглянето на голямата им звезда и му взема титлата.

Сега за нея ще се бият Майкъл Чандлър и Чарлз Оливейра. Пред медиите Хабиб сподели, че си е свършил работата и повече няма какво да доказва:

„Много е трудно да имаш власт и да си известен. Трудно е да си най-добър в света. Много е трудно. Хората може и да не ме разберат, но се надявам, че ще приемат решението ми. Всеки има своята гледна точка. Моята връзка с майка ми и моята гледна точка ме накараха да почувствам, че трябва да спра. Във всяка битка и лагер това отнема от възрастта на моята майка. Какво трябва да направя ? Влязох в този спорт, за да покажа кой съм и да стана най-добър. Аз станах шампион, станах номер 1 в света и защитих титлата си 3 пъти. Спечелих най-голямата битка в историята на UFC. Какво друго да правя? Само пари?

Остават само битки за пари, но на мен не ми трябват пари. Никога не съм планирал да се върна, след като се оттеглих през октомври. Дейна Уайт го направи официално чак сега. Това е смешно, защото се оттеглих преди 6 месеца.

Свърших си перфектно работата в клетката и смазах всички. Хората ще решат къде да поставят моето наследство в ММА. Имам деца и ще се радвам на живота. Моите братя се бият в UFC и ще ги подкрепям. Бих се 29 пъти и смятам, че е достатъчно“, каза Хабиб. / mma.bg