Дилиън Уайт вече мисли за нови предизвикателства през 2023 г. След като победи Джърмейн Франклин през ноември звездата в тежка категория обмисля нещо нестандартно – битка с Франсис Нгану. Шампионът на UFC e на път да дебютира в бокса, като има доста именити опции за първи бой. Нгану напусна UFC, след като не се разбра за нов договор.

„Бих искал да се бия с него,” каза Уайт пред Скай Спортс. „Очевидно той е шампион, опасен човек, но мисля, че бих го смачкал. Би било много интересна битка, защото и двамата имаме опит в бойните изкуства и той е готов да скочи в дълбокото, биейки се с някой като мен. Това ще предизвика голям интерес и доста хора ще ни гледат“.

Камерунецът Нгану оваканти титлата си в тежка категория, а от 20 мача в ММА има 17 победи, от които 12 с нокаут. 36-годишният боец е в списъка с опоненти и на Тайсън Фюри откакто шампионът на WBC в тежка категория нокаутира Уайт през април.

„Феновете по целия свят биха искали да го видят, защото той е бивш шампион на UFC, който идва да се изправи срещу топ боксьор от тежка категория като мен. Тези момчета знаят, че в бокса могат да се правят повече пари, отколкото в ММА. Би било добре да станеш шампион в два спорта – нещо, което и аз исках да направя – така че разбирам защо той има огромно желание да направи нещо подобно“, добави Уайт.