Руският ММА боец Хабиб Нурмагомедов се обърна към жителите на Дагестан с призив за спазване на мерките срещу новия коронавирус, след като баща му бе поставен на респиратор след заразяване с COVID-19.

5 снимки

Непобеденият шампион на Абсолютния световен шампионат (UFC) апелира жителите на южния руски регион в Инстаграм да бъдат дисциплинирани и да слушат лекарските съвети по време на пандемията. Нурмагомедов се наслаждава на звезден статут в Дагестан, където ситуацията с вируса бе определена като „катастрофална“ от ръководни органи, принуждавайки намеса от страна на руския президент Владимир Путин.

Правителството обеща да изпрати допълнително оборудване в региона, където над 600 души починаха от „пневмония“, според данни на здравните власти. 31-годишният боец говори пред 20-те си милиона последователи в Инстаграм видео, че лекарите „умоляват“ хората да останат по домовете си, въпреки че регионът с предимно мюсюлманско население се готви да отпразнува края на Рамадана този уикенд.

„Ситуацията е много трудна. Аз лично имам над 20 роднини…които бяха под интензивно лечение. Много от тях вече не са сред нас. Много от моите познати починаха“, сподели Нурмагомедов.

Собственият му баща е „в много тежко състояние“.„Отгоре на всичко започна да изпитва и сърдечни проблеми“, добави още Хабиб. 

Информационните агенции публикуваха в понеделник, че баща му – Абдилманап, който го тренира от ранна детска възраст, е поставен на респиратор в московска болница.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ПОДПИШИСЬ чтобы быть в курсе всего 👇 @khabib_nurmaqhomedov Напишите в комментарии не перебивая по буквам ЧЕМПИОН✊ ___________________________________________________ #ufc249 #тайсумов #майрбектайсумов #taisumov #khabib #рамзан #тухугов #раисов #адлан #амагов #юсуф #berkut #nurmagomedov #khabibtime #yusuf #тухуговзубайра #хабибнурмагомедов #исламахачев #makhachev #конормакгрегор ------------------------------------------------------------------------------------ ♥️Лайк "Орлу" 👉🏼@khabib_nurmaqhomedov

Публикация, споделена от Хабиб Нурмагомедов (@khabib_nurmaqhomedav) на