Джъстин Гейджи доказа, че все още е сила, с която трябва да се съобразяват. The Highlight постигна огромна победа над Рафаел Физиев в O2 Arena в Лондон по време на UFC 286 след кървава битка от три рунда с поразителния претендент в лека категория.

След колебливо начало, съвместно-главното събитие на UFC 286 избухна в живот, като двамата мъже нанесоха големи удари. Гейджи изглежда успя да извлече най-доброто от ранните размени, поне в очите на 20 00 фенове в O2 Arena, които пееха името му на няколко пъти в първия рунд.

Битката наистина оправда очакванията до края на първата част. Гейджи нанесе масивен удар отдясно, после удари огромно коляно в тялото, преди публиката да приветства и двамата мъже обратно в ъглите им.

Физиев започна да напада в началото на втори рунд. Той просто беше твърде бърз за Гейджи и успя да тества челюстта му няколко пъти, преди лесно да избегне контраударите. Гейджи отправи няколко хващащи окото удара и дори нанесе някои щети по лицето на опонента си, но не успя да се справи с обема или разнообразието на ударите на Физиев.

Азера нанесе голям удар, който разклати Гейджи в началото на третия рунд, но той бързо се възстанови и започна да нанася масивни удари. Публиката в Лондон го аплодираше, докато той търсеше да довърши съперника.

И двамата мъже дадоха всичко в последните секунди на съвместното главно събитие на UFC 286, но не успяха да намерят нокаута и битката отиде в картите на съдиите. Гейджи спечели с разделено съдийско решение, като двама от тримата официални лица отбелязаха битката 29-28 в негова полза, което означава, че той вече може да премине към потенциална битка за титлата.