Бившият претендент за титлата в лека категория Нейт Диас често влиза в размяна на обиди с шампиона в категорията Хабиб Нурмагомедов. 

Двамата трябваше да се срещнат няколко пъти в миналото, но до битка така не се стигна. 

През 2015 година на събитие на WSOF двамата си спретнаха меле, в което Нейт твърди, че е ударил шамари на Хабиб.

"Аз не съм побойник, Хабиб е такъв. Двамата се засякохме на събитие на WSOF, където аз бях да гледам мой приятел, който щеше да се бие. Тогава те се снимаха зад мен, за да ми се подиграват."

"Хабиб беше там, заедно с неговите приятели. Аз го ударих в лицето, защото ми се присмиваше, а той не направи нищо. Изкараха ме от залата, бях бесен. Чаках го отвън, за да го спипам, но той избяга. Не трябваше да правя това, защото беше глупаво, но той ме предизвика", заяви Нейт.

"Сега той се прави на добряк, но всъщност е лайнар. Не, вече не искам да се бия с него. Преди време го исках, защото тогава беше интересно. Сега обаче ще бъде все едно вадя нож на умряло куче."

ММА звездата се готви за битката си срещу Хорхе Масвидал, която ще бъде главна на UFC 244. Галата ще се проведе на 2 ноември в "Медисън Скуеър Гардън", а победителят от двубоя ще бъде провъзгласен за "най-лошото копеле в ММА". Тази титла ще бъде връчена от Дуейн Джонсън - Скалата.