Българският ММА боец Благой Иванов - Багата загуби от бразилеца Аугусто Сакай в подглавната битка на събитието UFC Fight Night . Българинът загуби втори пореден мач с неединодушно съдийско решение - 1:2 гласа (30-27, 28-29, 28-29) . Багата се представи силно в първите два рунда, но бразилецът спечели третия. Боецът от Коритиба използва повече кикове, докато Иванов разчиташе на удари в главата на Сакай. Багата разкървави своя съперник, но съдиите присъдиха победата на Сакай.

I РУНД

Благой Иванов започна по-пасивно сблъсъка, изчаквайки удобен момент за атака. Бразилецът стартира с кикове, които не носеха поражения върху българина. Постепенно Багата атакува с леви прави в главата на Сакай, които поразклатиха противника му. Българинът водеше много умело срещата. Две минути преди края на рунда, боецът ни атакува отново със своя ляв, след което последва клинч между двамата. Благой Иванов реализира още два удара в главата на Сакай, докато бразилеца продължаваше да разчита на кикове.

II РУНД

Още в началото на рунда Багата пласира страхотен ляв прав в главата на Сакай. След това последва нов удар. Иванов се опита да атакува и да събори съперника си, но не успя. Бразилецът продължи да спазва дистанция и да пласира кикове. Последва размяна на удари, след което последва клинч между двамата, но българинът се измъкна. Багата пласира нови удари в тялото на Сакай. Боецът от Коритиба реализира два удара в главата на българина, но и Иванов отвърна с точен прав. Двамата бяха предприели различна тактика - Благой Иванов пласираше повече удари в главата на Сакай, докато бразилецът разчиташе на кикове, които пласираше в краката и тялото на българина. Минута преди края боецът от Коритиба получи аркада в галвата. В самия край на рунда Багата атакува с тейк даун и двамата бойци бяха на земята, но нямаше време да атакува по-настоятелно.

Багата Сакай

източник: Gulliver/GettyImages

III РУНД

В заключителният трети рунд Багата атакува с ляво кроше. Последва отговор на Сакай, но българинът парира. Двамата размениха нови удари. Въпреки умората, Иванов пласира ново ляв прав в главата на Сакай. Но бразилецът успя да вкара два последователни удара. Постепенно българският боец се посъвзе и реализира нов прав в главата на бразилеца. Последва клинч между двамата. Иванов опита хвърляне, но не се получи, като и Сакай си помогна с мрежата, за което можеше да му бъде отнета точка. Все пак Багата реализира дясно кроше в главата на Сакай. Бразилецът продължи с киковете, които пласираше много умело в тялото на българина. От своя страна Багата продължи да атакува с леви. Един от тях попадна тежко в главата на бразилеца. Сакай печелеше рунда и Иванов атакува в заключителните секунди на мача. Българинът пласира удар в главата на Сакай и това бе края на двубоя. Трябваше всичко да бъде решено от съдиите.