Израел Адесаня твърди, че „Проклятието на Дрейк“ не е единственото, което е развалил с победата си в събота срещу Джаред Канъниър на UFC 276. Защитата на титлата на Адесаня в категория средна донесе сериозна печалба на рапъра Дрейк, който призна, че е заложил 1 млн. долара за победа на нигериеца. Така музикалнта звезда сложи край на серия губещи залози.

„Радвам се за Дризи (б.а. Дрейк)“ обяви Адесаня след успеха си. „Не знам, какво е спечелил, но какво проклятие? Всички знаеха, че ще спечеля. А и други проклятия си заминаха. Това за зелените шорти. Аз ги чупя всички проклятия. Това на Дрейк, за зелените шорти. Аз смених моите панталони от черно-златни на зелени. Проклятието на EA също,и това за прическите“, допълни шампионът.

Бойците, които се появяват на корицата на видеоигрите на EA Sports, след това губят следващия си мач. Така бе с Конър Макгрегър, Ронда Роузи и Жорже Масвидал. Адесаня се появи на корицата на EA Sports за UFC 4 през 2020 и спечели следващия си бой като нокаутира Пауло Коста.

Друго разпространено поверие в ММА е, че бойците, които променят прическата си, губят следващия си мач. Адесаня обаче не вярва на подобни неща и смята, че феновете просто търсят внимание в социалните мрежи с подобни суеверия.

„Веднага щом се появи видеото и всички започнаха да ме засипват със съобщения „проклятие, проклятие“. Според мен те дори не вярват на това, просто го казват, за да са интересни. Така че браво на Дрейк и ще се видим на следващия мач“, допълва Адесаня.

Най-вероятно следващият съперник на шампиона ще е бившия му противник в кикбокса Алекс Перейра. Новакът в UFC Перейра, който е побеждавал Адесаня два пъти в кикбокса, нокаутира Шон Стрикланд същата вечер.