Бившият дългогодишен шампион на Ultimate Fighting Championship в полутежка категория Джон Джоунс преживя тежка година. Боецът обаче изглежда готов да стигне до "върха на планината отново".

Още през 2015-та година титлата на Джоунс му бе отнета от организацията, защото той бе причинил пътно транспортно произшествие и бе избягал от местопрестъплението. 

През 2016-та година боецът пък се провали на допинг тест преди насрочената му битка за юбилейното UFC 200 и бе лишен от състезателните му права за период от една година.

Завръщайки се от това си наказание, Джон Джоунс се изправи срещу дългогодишния си враг и настоящ шампион на организацията в полутежка категория Даниел Кормие в UFC 214. 

Джоунс спечели тази среща с нокаут в третия рунд, но победата му беше кратка. Той отново не успя да издържи допинг теста след битката и титлата отново му бе отнета, а към този момент все още чакаме решението на Американската антидопингова агенция (USADA) да определи срока на новото му наказание.

Обръщайки се към Инстаграм, Джоунс най-накрая наруши медийното си мълчание и публикува вдъхновяващо писмо. Гледайки към бъдещето, той заяви:

"Ако веднъж съм стигнал до върха на планината, мога да го направя отново. Вярвам, че притежавам таланти, които все още не съм разкрил. Няма нещо, което да мисля, че не мога да постигна. Кой е готов да работи?", се казва в публикацията на Джоунс.