Тежката контузия на световния и европейски шампион по вдигане на тежести Карлос Насар е вследствие на откъртена мивка в софийски хотел, която се е стоварила върху крака му и е нарязала ахилесовото му сухожилие, разбра „Мач Телеграф“ от свои източници. Как се е стигнало да падането на мивката върху крака на феномена от Червен бряг, засега нашите източници не пожелаха да разкрият.

Инцидентът се е случил във вечерта преди Насар и останалите щангисти да бъдат наградени от министъра на спорта Весела Лечева за фурора си на европейското в Ереван, където спечелиха 11 медала, а Насар освен европейската титла направи и няколко световни рекорда, които го доближиха до участие на олимпиадата в Париж другата година. Контузията сега обаче ще обърка плановете му.

"Вкъщи съм, случи се един битов инцидент. Отзад на крака всичко ми е срязано. По-добре съм вече, операцията мина успешно, благодарение на д-р Нешев. Полагат се грижи за мен. Федерацията е супер много загрижена, в лицето на Ариф Маджид и Неделчо Колев. Надяваме се на най-добри резултати при възстановяването", разказа щангистът Карлос Насар.