Председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев беше гост в студиото на "Здравей, България" в ефира на NOVA.

"Уважението към таекуондо в Иран е много голямо. Там това е национална политика. Има около 1 милион и половина активно трениращи, а заедно с тези, които са се отказали, са около 4 милиона", коментира той. 

"У нас ще се проведе европейско първенство G4, което е най-важното за мъже и жени. Ще има и европейска квалификация, която е още по-важна, тъй като се бихме жестоко, за да я вземем в България. Досега не сме били на олимпиада, моля се и на Бога наистина да ни покрие този път, защото има и един спортен шанс, който не трябва да се забравя. Ще има и световен Ханмадан у нас", каза още Бинев.

"Следващата седмица започва един от най-силните турнири – Sofia Open, европейското първенство ще бъде в средата на април, европейската квалификация ще бъде в средата на май, международният фестивал Ханмадан ще бъде юли, а световното първенство по таекуондо ще бъде през август", допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото.