Трикратната световна шампионка по бокс Дейзи Ланг отправи силно послание към жените след BKFC. Ланг сподели, че боевете с голи ръце не са за дами, но всички от нежния пол могат да ползват бойните спортове за самозащита.

Ланг изрази надежда, че в България ще се инвестират парите по презумпция и бойните гали ще стават все по-добри.

„Много се радвам, че съм в моята родина и имам възможност да подкрепя това ново събития за нашата държава. Не мога да го сравнявам с бокса, но е само началото. Дано в следващото шоу състезателите покажат още по-добра игра. Бях притеснена да няма опасни моменти за състезатели. С екстремните спортове има риск, но трябва да си добре подготвен, тогава рискът за травма е малък. Всеки, който иска да участва на това събитие, трябва да е страшно подготвен. Ако излизаш само за пари, има опасност за живота. Видях противници с по-високо ниво от други гали. Срещите са по-зрелищни със силни противници“.

„Първо искам да кажа, че когато тренирах в България видях, че сме талантлива нация. Няма промяна отпреди 30 години, когато живеех тук. Липсва ни мениджмънт. Любо, който прави MAX FIGHT и Любо, който винаги прави нещо ново. Пари има, трябва да се насочват към младите, да тренират. Влагат се в други посоки. Надявам се на повече инвестиции, които да подкрепят такива събития, състезатели и гали“.


„Аз не смятам, че дамите имат нужда да се занимават с този стил бокс. С голи ръце шансът за травма е по-голям. Не смятам, че е добре зажени, може би ще разочаровам. Дамите могат да се защитават с бойните спортове. Повечето от нападнатите от криминалния свят са жени и деца. Всички дами, които имат възможност, да ползват залите и да тренират. Това е най-хубавото възстановяване. Когато слушам негативните новини, влизайки в залата се чувствам здрава. Лошата енергия разболява“.