На официална церемония в корейската столица Сеул, председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев бе избран за вицепрезидент на World Pro-Taekwondo Federation. Изборът на Бинев е абсолютен прецедент в почти 60-годишната история на организацията, тъй като той е първият  чужденец /некореец/, който е приет и издигнат на най-високо ръководно ниво в структурите на професионалното таекуондо. 
 
WPTF e продържавна структура, която обединява висши членове, посветили се в развитието на таекуондо в професионален план, чрез различни сфери на дейност, като политици, кино звезди от бойните изкуства, военни, медийни и корпоративни гиганти подкрепящи таекуондо.
 
Това е доказателство за позитивната оценка на Корея към България и усилията ни в развитието на спорта и междудържавните отношения.  Поредното и най-високо признание към страната ни идва от Корея, броени месеци след посещението на премиера Борисов в Сеул и удостояването му с най-високото отличие в Таекуондо– 9 ДАН, както и след избора на Слави Бинев за член на Борда на директорите на световната таекуондо Централа – KUKKIWON, което също бе прецедент в историята на таекуондо.
 
За президент на Професионалната таекуондо федерация WPTF бе избран г-н Сунг Банг, който е и собственик на индустриалния гигант Phillips Group, а поста на почетен председател зае конгресменът и председател на Асоциацията за подкрепа на таекуондо в света към корейския парламент – Суп Донг Лий. Самият г-н Банг е посещавал България многократно по покана на Слави Бинев и от лични впечатления подкрепя избора на Бинев за негов заместник в Професионалната таекуондо организация. Според него и останалите членове на WPTF, успешните домакинства на България на европейски първенства, както и на най-елитния турнир - сериите Grand Prix ,са поставили страната ни на ключово място за популяризация на таекуондо в световен план. Те споделят, че Бинев има потенциал за развитието на таекуондото не само в национален, но и в широк международен мащаб.
 
Посещението на Слави Бинев в Сеул продължи със заседание на 9-те члена на Борда на Директорите на KUKKIWON, сред които е и председателят на БФТ. Това е първото събрание на световната таекуондо централа след избирането на ново ръководство през oктомври.