Най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева поднови тренировки и се включи в международния лагер преди турнира в Тбилиси (26-28 март).

Националката лекуваше травма близо два месеца, като възстановяването й мина в швейцарска клиника.

Илиева вече е с осигурена квота за олимпийските игри Токио 2020, като в ранглистата е 19-а в категория до 57 кг. Тя ще бъде и на тридневния лагер преди турнира в Анталия (1-3 април).

И на двете състезания българската няма да участва, но пък ще стартират най-добрите ни състезатели при мъжете, в преследване на олимпийски квоти.

Турнирите са от веригата Голям шлем и носят сериозен брой точки за ранглистата.

На татамито в Тбилиси ще излязат Янислав Герчев (60 кг), Божидар Темелков (66), Марк Христов (73), Борис Георгиев и Даниел Дичев при 100-килограмовите.

Георгиев сътвори фурор на последния турнир от Големия шлем в Ташкент в началото на месец март, като стигна финала и спечели сребърен медал. А успехът го изкачи до 47-о място в света. Сред заявените за надпреварата е и Тома Никифоров, състезаващ се за Белгия, от когото Борис загуби на финала, а сега ще има шанс да гони реванш. За призовите местаа на състезанието в грузинската столица ще спорят 494 състезатели от 81 държави.

Националите ще бъдат водени от селекционера Атанас Герчев и Свилен Скерлев, личен треньор на Илиева.

За турнира в Анталия към тях ще се присъедини и най-добрият ни джудист Ивайло Иванов, който също с осигурена квота за Токио 2020. В момента той е 11-и в ранглистата.