Силно българско присъствие беляза ключови събития в Азия през изминалите две седмици. Поредно признание за страната ни идва от Корея и Китай. В рамките само на седмица Слави Бинев тръгна по пътя на Таекуондото, мина през „Пътя на коприната“ и нареди България до ключови световни лидери в сферите на спорта и икономиката.
 
След като влезе в историята, като единствения българин и европеец избиран за член на Борда на Директорите на Световната Таекуондо Централа KUKKIWON, Слави Бинев отправи видео обръщение по време на инагурацията на новоизбрания Президент на Световната Централа – Young Ryul Choi. Официалното встъпване в длъжност на Президента и борда на директорите, се случи седмица след изборите на ръководството на KUKKIWON, чийто член e председателят на БФТ Слави Бинев.  Той се оказа и единствения в световната история на Таекуондо, който е избран на тази висока позиция, без да има корейски произход. 

Слави Бинев

Бинев не можа да присъства в Сеул на празника в чест на встъпването в длъжност на Борда на Директорите и Президента, тъй като се наложи да затвърди българското присъствие на едно от най-мащабните събития в Китай. В качеството си на вицепрезидент на Националната Българска Асоциация „Един пояс, един път“ Бинев взе активно участие в Световния икономически форум, който отбеляза и 70-годишнината на Китайската Народна Република. 
 
След двудневното участие на международния форум в Китай, президентът на БФТ посети Китайската таекуондо централа в град Уси.