Президентът на БФТ Слави Бинев говори пред NOVA за турнирът от Гран При по таекуондо, който ще се проведе между 18-20 октомври в София. Организаторите на турнира са Световната таекуондо федерация и Министерството на младежта и спорта. 

"Истината е, че това домакинство ни бе гласувано с леко предоверяване. След като натрупахме сериозен опит в организацията на Европейски първенства, се видя, че няма да се изложим. Дори имаше думи, че сме вдигнали прекалено много стандартите. Виждам светлина в очите, която ми подсказва, че има и лека завист. 

"Надявам се да представим страната по най-добрия начин, като организация. Всички очакват да видят какво ще направят нашите състезатели, но аз искам да отбележа, че ние пращаме изключително млад състав, за да се обиграе. Това ще ни даде допълнителни точки и ще увери нашите състезатели, че могат да направят  нещо.

"Надявам се на чудеса, но съм реалист и истината е, че още не сме готови да воюваме, въпреки че сме домакини."

"Аз наистина чувствам националния отбор като свои деца. Не съм лесен ръководител, но те разбират, че големите изпитания подготвят за големите победи. Правя го така че те да разберат, че това, което се прави за тях, е за тяхно добро. Имаме и кризи в отношенията, това винаги го е имало, но въпросът е драмата ръководство-спортист да дава резултати, а не да кара състезателите да рухват."

"Най-лошото е, че почваме едни и същи състезатели за всички състезания и ги изразходваме. Това е така, защото тепърва създаваме новата генерация и успяхме да създадем страхотна група, която идва отдолу. Горд съм да заявя, че в Европа сме втори при младежите, но има голяма разлика с първия. 

"По-важното е, че те вече свикнаха Европейските медали да не са нещо необичайно. Едно време, ако се мине първа или втора среща, беше възторг. Сега вече, ако не се вземе златен медал, е трагедия." 

"Тенденцията е възходяща и съм сигурен, че 2024 ние ще имаме наистина атлети, които ще се окичат с Олимпийски медал."

"Да си пожелаем здраве на децата ни, да натрупат страхотен опит. Ако някой от тях направи първия пробив, аз ще бъда безкрайно щастлив. Не трябва да забравяме, че след това най-добрите ни състезатели заминават за Китай."