Бившият световен шампион при професионалистите Тайсън Фюри дари приходите си от мача за пояса на WBC с Дионтей Уайлдър за благотворителност.

"Циганският крал" спечели 2.5 млн. паунда от самия двубой плюс допълнителни 4.5 млн. паунда от телевизионни права.

Фюри бе на промоционално турне за сблъсъка си с непобедения на ринга Уайлдър около Лос Анджелис преди мача им на 1 декември и бе шокиран, когато видял колко много бездомни хора живеят в американския град.

Тогава той обеща да им помогне и сега потвърди, че е дарил целия си приход от сблъсъка с Уайлдър за благотворителност.

"Дарих всичко, но не го правя заради публичност", сподели Тайсън Фюри в Q&A session.

"Правя го, за да помогна на хората, но не искам да ме хвалят или да ме наричат добър човек", добави той.

Очаква се Фюри да се бие отново с Уайлдър по-късно тази година в мач-реванш за световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет след противоречив завършек в първия сблъсък.

"Надявам се да получа още един шанс срещу Дионтей Уайлдър в САЩ или Англия – нямам претенции къде ще се проведе двубоят", заяви Тайсън Фюри за BT Sport.

"Ако се бием в Австралия или Антарктика, няма да бъде проблем. Където и да е срещата, ние ще се изправим един срещу друг. Но ако мога да избера, бих предпочел да се бия пред собствена публика през април, може би в Манчестър или някъде другаде във Великобритания, и след това бих искал да изляза срещу Уайлдър отново", завърши Фюри. /БГНЕС