На странна и съвсем неочаквана сцена станаха свидетели всички, които присъстваха на официалното претегляне на Ева Бродницка и Соледад Матис преди двубоя между двете в категория „супер перо”. Освен че 35-годишната полякиня излезе с доста провокативен тоалет, тя отнесе шамар в лицето от Матис, след като си позволи да я целуне.

Това се случи по време на традиционния за всеки голям боксов двубой миг, когато противниците се изправят непосредствено един срещу друг в зрителен дуел. Бродницка (16 победи, 0 загуби) известно време наблюдаваше с усмивка 39-годишната аржентинка, когато ненадейно се наведе към нея и я целуна.

Матис реагира като ужилена и шамароса противничката си, а шампионката не остана длъжна. Хората около тях бързо се намесиха и ги разтърваха, като в минутите след случката южноамериканката определено изглеждаше смутена от действията на Бродницка.

Полякинята не е единствената в сферата на бокса, която е опитвала подобен прийом, за да влезе „под кожата” на съперник. През 2018-а същото направи и небезизвестния Тайсън Фюри, който лепна целувка по устните на алжиреца Сефер Сефери секунди преди началото на боя им в „Манчестър Арена”. Това беше първият бой за британеца след изтърпяното наказание за наличие на забранени субстанции.