Радослав Росенов осигури втори медал за България от Европейското първенство до 22 години в Будва. Националът ни последва Ергюнал Себахтин и на свой ред се класира за полуфиналите на шампионата в Черна гора. В категория до 60 килограма той не остави шанс на Стефан Чамович (Сърбия) и взе чиста победа с 5:0 гласа.
 
Петкратният ни европейски шампион проведе много силен мач. Росенов нагледно показа сериозна разлика в класите и още от самото начало взе превес на ринга. С отлично чувство за дистанция българинът трупаше преднина в съдийските карти, за да вземе и заслужената си победа. За място на финала Росенов ще срещне представителя на домакините Томислав Джинович. Срещата е утре.
 
До края на деня ни очакват още три мача с българско участие. Уилиам Чолов (75 кг) ще продължи битките за медали в деветия двубой от програмата срещу Дрилон Тачи. Срещата между 4-кратния ни европейски шампион и представителя на Косово се очаква около 17:00 часа.
 
На ринг Б, около 18:00 часа, в 13-ия мач за деня, ще видим и Кирил Борисов. В категория над 92 килограма той ще се изправи срещу Дилан Раич (Босна и Херцеговина). Българското участие ще затвори Ясен Радев (54 кг). Около 18:45 часа на ринг А той ще боксира с Алан Морозов (Естония). Националният ни отбор е воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.