Украинският боксьор Олександър Усик потвърди своите намерения по отношение на тежката категория в професионалния бокс. След първата си победа в кралската дивизия – с отказване на Чаз Уидърспуун преди 7-ия рунд – 32-годишният боксьор (17-0, 13 нокаута) се закани да остави своята следа в предстоящите големи дуели.

Усик успя да покрие изискванията на категорията, постигайки най-високото си лично тегло до този момент от 97,5 килограма. 38-годишният Уидърспуун пък тежеше почти 109 килограма при официалното претегляне, което се дължи на факта, че научи за боя само 5 дни по-рано.

„Вярвам, че мога да стана по-тежък за бъдещите си мачове”, заяви Усик. „Да мина при по-тежките не е проблем, но искам да го сторя по правилния начин, като не загубя нищо от моята скорост.”

„Разликата между полутежката и тежката категория е в динамиката. Тук усещам повече мощта на тежката категория, тъй като противниците са по-силни. Мисля, че най-добрия начин да избегна това е като се браня по-успешно и избягвам големите удари”, допълни Усик.