Абсолютният световен шампион в полутежка категория Олександър Усик е все така бърз и ловък, въпреки че изглежда по-голям, смята неговият спаринг-партньор Фабиан Уордли. Украинецът Усик ще дебютира в тежка категория на 18 май в Чикаго, където ще се изправи в 12 рунда срещу Карлос Такам. Според Уордли Усик просто е станал малко по-масивен от преди, но е също толкова подвижен и пъргав на ринга.

"Той е брилянтен. Изглежда малко по-голям от преди, но това е нормално за тежка категория. Усик няма да стане прекалено голям. Знае какъв тип боксьор е и ще използва това. Със сигурност е все още толкова бърз и експлозивен, това е неговата игра. Единствено ударите му са по-силни заради малко повечето килограми. Той и неговият щаб са много умни и знаят какво искат и как до постигнат. С него имаме по три спаринга в седмицата, като общо натрупахме около 40 рунда заедно", споделя Уордли.

"Мисля, че ще му трябват един-два мача, за да свикне да бъде на ринга с големите момчета, но това е въпрос на време. Дори смятам, че целта му винаги е била тежка категория и той е планирал този ход от много дълго време", допълни Уордли. /БГНЕС