Дилиън Уайт е новият носител на пояса на Световния боксов съвет, след като нокаутира Александър Поветкин в четвъртия рунд. От началото на двубоя до неговия край 32-годишният боец показа много повече агресия, желание, концентрация и тактика, което в крайна сметка му донесе 29-ата победа в професионалната кариера.

Това бе втори сблъсък между двамата. Те се срещнаха в края на август миналата година, когато Поветкин нокаутира тежко Уайт в петия рунд и сложи край на неговата серия от 11 поредни победи. 


Първи рунд

Британецът започна изключително силно. Още на втората минута скъси дистанцията и започна да налага съперника с поредица от тежки леви и десни удари в главата на руснака, който бе видимо разтресен и само въжетата го удържаха на земята.

Втори рунд

Тази част бе с една идея по-спокойна, но въпреки това до средата на рунда лявото око на руснака вече бе зачервено, след като роденият в Ямайка лесно пробиваше гарда на опонента си. Уайт отново бе по-агресивният от двамата, но накрая Поветкин отвърна с няколко мощни комбинации в ъгъла.

Трети рунд

Втората минута тук бе най-критична. 41-годишният състезател направи два големи пропуска, а в отговор получи два тежки удара в главата. До края на частта двамата не предприеха повече рискове и държаха дистанция.

Четвърти рунд

Още от началото на рунда Уайт показа, че иска да приключи всичко още сега. Офанзивата му започна в първите секунди чрез поредица от крошета и ъпъркъти право в лицето и брадичката на олимпийския шампион от Атина'2004. След затишие от около 2 минути, в последните 30 секунди последва нова канонада от ръцете на британеца, която свали на земята окончателно руснака.