Дионтей Уайлдър обяви, че е готов да се завърне на ринга, тъй като се надява да стане двукратен шампион в тежка категория. Бившият доминиращ крал на WBC не е стъпвал на ринга след бруталния си нокаут с един удар над Робърт Хелениус миналия октомври.

Уайлдър използва паузата си, за да прекара време със семейството си, но очевидно иска да се върне на ринга. Той написа в Инстаграм: "Наслаждавах се на семейството, живота и всичко, което носи, но сега е време да се върна на ринга".

Съобщението на Уайлдър за предстоящото му завръщане идва броени дни, след като бившият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану заяви, че наближава битка с американеца. По време на участие в The MMA Hour той каза: "Да, проведохме разговора и в този момент сме по-близко, отколкото с всеки друг".

Уайлдър изглежда беше настроен за сблъсък на бивши шампиони с Анди Руис младши. Но двубоят беше поставен под съмнение миналия месец, когато IBF нареди на бившия обединен шампион Руиз младши да се изправи срещу хърватския клубист Филип Хргович. Дългоочакваният мач с Антъни Джошуа, който ще се завърне в игра на 1 април срещу Джърмейн Франклин, също беше обсъждан.

А промоутърът на AJ Еди Хърн изглежда е заинтересован да направи двубоя, който феновете на бокса отдавна искат да видят.

Времето на Уайлдър като шампион на WBC в тежка категория приключи през февруари 2020 г., когато Тайсън Фюри го спря в седмия рунд на реванша им в Лас Вегас.