Трима български национали ще влязат днес в срещи за класиране на финалите на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия. Шанс да боксират в четвъртък за златни медали ще имат Ергюнал Сабри (49 кг), Ясен Радев (52 кг) и Мелис Йонузова (69 кг).

Първа от нашите на ринга ще се качи Мелис Йонузова. Тя ще боксира в следобедната сесия, която стартира от 16:00 часа българско време. Националката ни ще се изправи срещу представителката на домакините Анджела Карини. Мачът им е седми в програмата на ринг А и се очаква да започне около 17:30 часа. При успех Мелис ще срещне на финал Ана Афиногенова (Русия) или Шанън Туре (Франция).

Във вечерната сесия, която стартира от 19:00 часа, ще са и останалите ни национали. Програмата на ринг А ще бъде открита с мача на Ергюнал Сабри и Аминтаза Бекишев (Русия). Двубоят ще е дебют за българина, който стартира участието си директно от полуфиналите. Евентуален успех ще го изпрати срещу Андрий Йефимович (Украйна) или Йохени Кармилчик (Беларус).

Около 19:30 часа на ринга се очаква да излезе и Ясен Радев. Той ще играе срещу Максим Халиникев (Украйна) за място на финала. Това ще бъде трети мач на родния талант от началото на Европейското. Ако запише нова победа, Ясен ще се боксира за титлата срещу Гозмин Гирлеану (Румъния) или Ахтьом Закиров (Русия).