Треньорът на Тайсън Фюри – Бен Дейвисън не подмина с мълчание нападките, които бащата на звездата от тежка категория отправи към него. Дейвисън беше категоричен, че нито един упреците за подготовката на боксьора не е бил заслужен.

Фюри имаше доста трудности при осигуряването на победата над Ото Валин, като в хода на мача получи сериозна аркада над дясното око. Това се случи в 3-ия рунд, а двубоят продължи пълните 12 рунда.

Според бащата на Циганския крал – Джон Фюри, неговият син би имал много неприятности, ако срещу себе си разполагаше с някой по-опасен опонент. „Той нямаше да победи дори Александър Поветкин с такава игра. Аз съм честен. Да, става дума за моя син, но винаги казвам нещата директно: това беше най-слабото представяне, което съм виждал от него. Той трябва сериозно да помисли и да види кое не беше наред. Това не беше Тайсън. Той беше слаб като котенце още от първия рунд. Изглеждаше по-мек от обикновено. Ако зависеше от мен, голяма част от неговия екип щеше да бъде разкарана. Ако те останат в същия екип, то тогава с кариерата му е свършено”, заяви Фюри-старши.

Ответната реакция на Бен Дейвисън също беше достатъчно красноречива. „Вижте, ако Тайсън беше котенце, нямаше да издържи пълните 12 рунда. Става дума за неговите енергия и опит, сила и размери, които направиха разликата. Откъм сила бях напълно доволен от него. Аркадата силно му повлия, защото той не виждаше добре, но той трябваше да играе така сякаш не му пречи. Точно за това той превърна мача в уличен дуел. Той скъси дистанцията, за да не му се налага да вижда кога идват ударите. Тайсън си свърши работата”, заяви Дейвисън.

„Джон е баща на Тайсън и, разбира се, трябва да го уважаваме, но Тайсън беше напълно готов. Няма какво да направиш при получаването на лоша аркада. Фактът, че той издържа всичките 12 рунда, не го прави слаб. Ако беше слабак, нямаше да е в състояние да го направи. По време на лагера работихме именно ако евентуално му се наложи да подходи по такъв начин, защото знаехме, че може и да се стигне дотук”, допълни треньорът на Тайсън Фюри.