Боксовият коментатор Салвадор Родригес разказва, че е много вероятно турнирът на Top Rank на Боб Аръм да се проведе някъде в щата Аризона (САЩ) на 7 декември, като двете основни събития ще бъдат реванши за титли.

Вече със сигурност се знае, че главното събитие на вечерта ще бъде двубоят за титлата на WBO в полусредна категория между мексиканеца Емануел Наварете (38-2-1, 31 нокаута) и Оскар Валдес (32-2, 24 нокаута).

През август миналата година двамата бойци се изправиха в интересен двубой, в който шампионът Наварете уверено надделя над претендента Валдес. Реваншът ще се състои, тъй като Оскар е носител на временния пояс.

Родригес съобщи, че съпътстващото събитие е предвидено да бъде реванш в категория перо между настоящия и бившия шампион на WBO Рафаел Еспиноса (25-0, 21 нокаута) от Мексико и кубинеца Робейси Рамирес (14-2, 9 нокаута).

През декември миналата година Еспиноса надделя над Рамирес в схватка с два нокдауна и му отне титлата. Победителят в три дивизии Наварете се опита да покори четвърта категория това лято, но загуби по точки от украинеца Денис Беринчик.