Тим Цзю предрече, че ще нокаутира Тони Харисън в девети рунд и наистина го направи в деветия рунд, за да насочи Тони Харисън направо към пенсионирането. Цзю надви съперника и спечели временната титла на WBO в средна категория. Първоначално Тим Цзю трябваше да се бие с безспорния шампион Джермел Чарло на 28 януари, но за съжаление Чарло се оказа със счупена ръка по време на тренировка през декември 2022 г. Цзю трябваше да премине към план Б, който беше да се бие с Тони Харисън и победителят ще получи мача срещу безспорния шампион.

Пред родната си публика от 11 740 в Qudos Bank Arena, в Сидни, Австралия, Тим Цзю излезе на ринга, за да се изправи пред най-голямото предизвикателство в професионалната си кариера. Бившият шампион на WBC в средна категория Тони Харисън започна добре, като спечели първия рунд с последователни удари. Във втория рунд на битката, Харисън продължи да нанася удари, но Цзю използваше висок гард, натискайки напред и намирайки добре с дясната ръка противника.

През следващите няколко рунда австралиеца продължи да бъде търпелив В 8-и рунд Цзю притисна Харисън към въжетата. Минута преди края на 9-и рунд Тим Цзю избухна, четири поредни удара с дясната ръка попаднаха в Харисън, който се опря на въжетата. Последваха комбинации от ъперкът и удари отляво и дясно, които пратиха съперника на земята.

Харисън  обяви след мача, че скоро ще се откаже. „Заминавам се с това откакто бях на пет. Със сигурност скоро ще дойде и моя момент да спра“, обяви загубилият.