От няколко години Антъни Джошуа е най-голямата звезда в света на бокса. Световният шампион в тежка категория продължава да бъде непобеден, а физическата му форма буди възхита по цял свят.

Нв винаги обаче животът на Джошуа е бил посветен на бокса и на физическото му здраве. Напротив. Преди да дойде един преломен момент, свързан с тежък нокаут в спаринг, британецът е залагал повече на пушенето на канабис и на уличните боеве, отколкото на спорта.

Той започва да се занимава активно с бокс през 2008-а, а преди това менюто му често включва канабис още преди закуска.

В тези години той често си има и проблеми със закона. За последно Джошуа прекарва вечер в арества през 2011-а. На следващата сутрин за наказание е изпратен в Шефийлд за спаринг с гиганта Дейвид Прайс, който измива пода с бъдещия световен шампион.

Точно в този момент нещо в Джошуа се пробужда и той решава да бъде модел за подражание.

"Твоят произход не определя колко добър ще станеш. Важно е какво правиш от себе си. За мен боксът беше начин да се покажа по-добре. Помогна ми като личност и променя визията ми за живота."

"По това време бях общ работник. Исках да правя пари, много пари. Това беше моята амбиция. Не ме интересуваше как ще го направя. Това беше начинът ми на мислене."

"Стигнах до крайната точка при последния ми престой в ареста...Дори не искам да се сещам. Осъзнах, че има обстоятелства в моя живот, които ми пречат да върша нещата по-добре."