Джош Тейлър оваканти титлата от WBC в категория супер лека. WBC получи официално писмо от агентите на боксьора, в което се казва, че той се отказва от пояса. Организацията веднага определи битка за титлата и тя ще е между Хосе Сепеда и Хосе Рамирес.

„Имам огромно уважение към WBC и им благодаря за всичко, което са направили за мен“, обяви Тейлър. „В момента нямам възможност да се отдам на защита на тази титла. Толкова скоро след като се ожених. Надявам се, че ще мога да се бия за титлата на WBC отново, когато времето е подходящо. Желая всичко най-добро на Сепеда и Рамирес“, допълва боксьорът.

Шотландецът събра и четирите колана в категория до 63,5 кг., когато надви Рамирес в Лас Вегас. По-рано тази година, той защити титлата си при спорна победа по точки срещу Джак Катерал.

Тейлър вече се отказа от една от другите си титли – на WBA, след като не успя да се договори за бой със задължителния претендент Алберто Пуело. Сепеда бе задължителен претендент за короната на WBC. Срещу него сега ще излезе Рамирес, а това може да отвори вратата за реванш между Тейлър и Катерал в бъдеше.