Луис Лопес защити успешно титлата си на IBF в категория перо срещу Джоет Гонсалес. Това бе трети неуспешен опит на Гонсалес да стане световен шампион. Лопес пък направи трета защита на пояса си по време на събитието в American Bank Center, Корпус Кристи, Тексас, САЩ. Мачът бе изключително равностоен и според някои експерти съдиите са дали незаслужено победата за мексиканския шампион.

В първия рунд Гонсалес имаше предимство. В следващите три, шампионът Лопес изпревари Гонсалес. В шестия рунд Гонсалес разтърси шампиона по средата на рунда с прав удар по брадичката. В седмия рунд реферът Лорънс Коул предупреди Гонсалес да не използва главата си. Той продължи да бъде настоятелен, но имаше голям оток над лявото око.

В осмия рунд Гонсалес натисна Лопес на въжетата. Лопес се върна добре в последната минута на рунда. В деветия рунд Гонсалес доминираше до последната половин минута на рунда. В десетия рунд по-високият претендент отново притисна Лопес на въжетата, когато Лопес беше предупреден за задържане.

Гонсалес имаше предимство в края на рунда, а дясното око на шампиона почти беше затворено. В единадесетия рунд мачът изглеждаше равностоен, титлата на Лопес беше на картата. По средата на рунда Гонсалес нанесе ляво кроше към брадичката на Лопес, което го върна няколко стъпки назад. В последните секунди Лопес започна демонстративно, отдалечавайки се от Гонзалес, който отново надигра Лопес.

В дванадесетия и последен рунд действието продължи с шампиона, който нанесе комбинация от три удара по средата на рунда, след като претенздента беше по-добър от него до този момент. В последните секунди изглеждаше, че ще има възможен нов шампион, тъй като това беше третата възможност за спечелване на световна титла за Гонсалес.

Съдиите обаче решиха друго - 118-110, 117-111 и 116-112 за Лопес и 115-113 за Гонсалес.