Светлана Каменова донесе сребърен медал за България от Европейските игри в Краков. 33-годишната ни националка изигра поредния си много добър мач на шампионата в Полша, но в случая това не се оказа достатъчно, за да й донесе заслужена титла.

Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков Каменова отстъпи с 1:4 гласа на финала в категория до 57 килограма срещу Амина Зидани (Франция). Нашата националка, двукратна световна бронзова медалистка и двукратна европейска вицешампионка, изостана в съдийските карти след първите два рунда, макар именно тя да водеше играта. Това я накара да се хвърли по-рисково в третата част и въпреки че я спечели убедително, това не бе достатъчно за крайния успех.

По-късно днес предстои да видим и финала на Хавиер Ибаниес. Около 15:05 часа той ще преследва титлата в категория до 57 килограма. Воден от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, натурализираният кубинец ще се изправи срещу Хосе Килес. Испанецът е европейски вицешампион, но в по-горната категория до 60 килограма.

Дотук България има злато (Станимира Петрова), сребро (Светлана Каменова) и бронз (Йордан Морехон) от боксовия турнир в Краков.