След много закачки, обиди и сръдни в социалните мрежи, изглежда, че Олександър Усик и Тайсън Фюри може да са все по-близо до битка обединяваща всички пояси в тежка категория.  Мениджърът на Усик Егис Килмас се обърна към Twitter, за да отговори на видео, в което бившият боец Мат Маклин изразява разочарованието си от липсата на безспорна битка между двамата шампиони. В отговора си той разкри, че неговият човек се е съгласил на неговата половина от сделката.

„Да, всички ние искаме това да се случи и искаме да благодарим на Skill Challenge Promotions, че се опитват и опитват да го направят. Просто бих искал целият свят да знае от Усик, че всичко е готово, подписано и подпечатано от наша страна.”

Skill Challenge и Саудитска Арабия са известни с това, че правят отделни сделки с всеки боец, за да избегнат спорове. Това означава, че топката очевидно е в полето на Фюри. Друг е въпросът дали Циганския цар ще подпише или не, тъй като и двете страни се обвиниха взаимно, че с тях се работи трудно. Фюри е хвърлил много обиди към Усик, наричайки го „средна категория“, „заек“, „с щракнали зъби“ и „малък гадняр“. Украинецът нарича шампиона на WBC „шкембе“.

Преговорите за събиране на шампиона на WBC Фюри и шампиона на WBA, WBO и IBF Усик първоначално се провалиха заради финансовите претенции относно клаузата за реванш. Говори се, че британецът ще се бие първо с ММА звездата Франсис Нагану, докато Усик трябва да направи задължителна защита на WBA срещу Дание Дюбоа. Тази битка е насрочена за 26 август в Полша.

Тази новина от Климас обаче е най-окуражаващата досега, че феновете могат да видят дългоочакваната безспорна битка в не много далечно бъдеще.