Световният шампион на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория Анди Руис-младши заяви, че според него Антъни Джошуа се е предал в първата среща между двамата.

Когато се биха през юни в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, САЩ Руис повали Джошуа четири пъти, преди двубоят да бъде прекратен в седмия рунд. Джошуа се изправи след четвъртия нокдаун, но изглеждаше психически и физически изтощен. Реферът прекрати двубоя, тъй като прецени, че Джошуа няма да може да продължи.

Реваншъг между двамата е на 7 декември в Саудитска Арабия.

"Мисля, че той се предаде заради начина, по който се развиваше двубоя. Струва ми се, че той не знаеше къде се намира в този момент", каза Руис.

"Бих ли се предал след такава атака? Зависи от това колко съм наранен. Но аз не се предавам. Ако падна, падна."

Джошуа обаче отрича, че се е предал в двубоя, обяснявайки, че е могъл да остане долу.

"Аз съм шампион, независимо какво казва някой за мен. Ако заключението е, че съм се предал, защо просто не останах долу? Той ме намери с удар, от който не можах да се възстановя, но все пак останах на ринга, каза Джошуа.

"Паднах четири пъти, но продължих двубоя. Единствената причина да не застана в ъгъла в седмия рунд е, защото бях останал без гума и чаках рефера да я сложи в устата ми, но той прекрати двубоя."

"Най- важното нещо е, че продължавам да се бия. Би било по-лошо, ако се бях отказал – това щеше да е истински провал", заяви Джошуа.